2010. június 15., kedd

Beszéd és memória: Fiús dolgok

Az én lányom nagyon csaj. Pontosan tudja hogyan kell használni az arcpirosítót, laza mozdulattal túr bele a hajába, miközben a másikkal a hajszárítót fogja, úgy tartja körömvágáshoz a kezeit, mintha én lennék a város legmenőbb manikürőse.

És akkor egyik napról a másikra elkezdődött az autók iránti rajongás, amely különböző formát ölt. Egyrészt a saját autónkba akar napjában többször beülni, ahol képes 30-60 percig is eljátszani, vezet, indexel és vészvillog, bezárja magát. Játékai között nincsen sok autó (több azért, mint egy átlag 2 éves lánynak), így aztán például a hétvégén a kölcsön nyaralóban kizárólag az autókkal játszott. Ami pedig engem is meglepett, pontosan tudja, hogy kinek milyen autója van, a játékok között egyértelműen mondta és mutatta, hogy papa (ebben csupán annyi a meglepő, hogy a papa autója 3 hete szervízben van, azóta nem látta). A városban autózva is mindegyiket felismeri, mutatja. A(ny)u, kiii(é)k - mondja az enyémhez hasonló márkájúakra, megjelölve, hogy az enyém milyen színű. Ma felismerte a 6 hete eladott autómat is egy újságban, majd tovább lapozott és közölte, hogy A(ny)u, al(m)pa miközben a telefonom fényképére mutogatott. Hát ennyit beszéd és memória témában.

2 megjegyzés:

  1. Viksi! nagyon ügyes kislányotok van,úgy látszik a műszaki dolgok is érdelkelni fogják.Még lehet csak építész lesz?!


    T.

    VálaszTörlés
  2. Az autómánia nálunk is dúl, de nálunk csak az apáéhoz hasonló autókra mutogat, hogy 'apa'. Meg az enyémet megismeri, de arra nem mond semmit, csak örül neki. :D és be van sértődve, ha a saját ülésébe teszem, és én ülök a vezetőülésre... :D

    VálaszTörlés