2010. május 12., szerda

Korai: viccelődik

Ma jókedvű korai volt ismét. A gyakorlatok a korábbi témakörök mentén voltak.

Mai újdonság volt ez a szuper játék, a hengereket kellett a megfelelő méretű lyukba illeszteni, illetve egymásba is őket, színek és méret alapján.


Zé azért mókázott is egyet velük, és pontosan látszott, hogy ezt viccnek szánja.



Ez a típusú gyakorlat része lesz az évvégi értékelésnek, amit egy un. Strassmeier skála alapján készítenek. A tanév elején ugyanezen skála mentén volt a felmérés, és az egyéni fejlesztési terv kialakítása. Igazából most olvastam utána ennek a skálának, öt területet vizsgál: önellátás, finommotorika, nagymozgás, nyelv/beszéd, és a gondolkodás/érzékelés. Zé riportjáról majd a tanév végén.

Ábra nélkül, még egy mai újdonság, az eddigi csoportosítástól továbbléptünk, ma laikusan szólva sormintát kellett kirania: autó-baba-autó-baba.
No és a bónusz gyakorlatot ő találta magának, ugyanis a szemfüles azonnal észrevette a tőle szinte látótávolságon kívüli hellokittys kirakót, ami egyáltalán nem az ő életkorának való játék (valami számolós), de csak kikönyörögte kitartó nyávogással. Persze azonnal kapott hozzá egy korának megfelelő, rögtönzött gyakorlatot.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 megjegyzés:

  1. ahogy nézem ezeket a feladatokat, mindig eszembe jut, hogy nem kellene-e a Timurt is vinni... enyhe lelkiismeretfurdalás. de ugye ilyen hengerkirakóst nem kell tudnia még egy kétévesnek? ...vagy igen?...

    VálaszTörlés
  2. M. rákérdezek majd, de úgy emlékszem, hogy a kisebb-nagyobb, mi mibe fér bele, az ő korukban (2 év) már kell csinálni. otthon lehet gyakorolni tálakkal, műanyag tároló dobozokkal.

    VálaszTörlés